Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν απέναντι στον κολλητό του, Στάνισλας Βαβρίνκα τον οποίον νίκησε με 3-0 σετ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros. Σόντερλινγκ ή Τσίλιτς ο αντίπαλος του Ελβετού ο οποίος με νίκη στους "8", "σβήνει" τον Πιτ Σάπρας!

Χωρίς να χρειαστεί να παίξει το καλύτερό του τένις, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε την πολυτέλεια να κάνει και συντήρηση δυνάμεων ενόψει της πολύ δύσκολης, πλέον, συνέχειας στο Παρίσι νικώντας με 6-3, 7-6(5), 6-2 τον συμπατριώτη και πολύ καλό του φίλο, Στάνισλας Βαβρίνκα σε παιχνίδι για τον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν στο κατάμεστο Philippe Chatrier.

Ο 28χρονος Ελβετός, κάτοχος του τίτλου στη γαλλική πρωτεύουσα, μπορεί να μην έκανε τα γνωστά "μαγικά" του, ωστόσο ήταν ο γνωστός πολύ καλός Φέντερερ με έξαιρετικό footwork, αξιοζήλευτη σταθερότητα απ'τη βασική γραμμή κυρίως στο 1ο και το 3ο σετ ενώ ακόμη κι όταν τα πράγματα ήταν λίγο ζόρικα στο 2ο σετ, έδειξε αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, οδηγώντας το παιχνίδι στα μέτρα του.

Ο Βαβρίνκα ήταν αρκετά καλός, έχοντας σε μεγάλη μέρα το εκπληκτικό του backhand, παρόλαυτά ατύχησε να πέσει πάνω στον συμπατριώτη του για τον οποίον τρέφει απεριόριστη συμπάθεια και εκ των πραγμάτων ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσει. Ο 24χρονος Ελβετός, Νο20 του ταμπλό, είχε τα φόντα να πραγματοποιήσει μεγάλη πορεία στο Παρίσι αν δεν συναντήσουσε τον κορυφαίο συμπατριώτη του με τον οποίον μάλιστα πανηγύρισε και την πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα του, όταν κατέκτησαν παρέα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο διπλό.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και παίζοντας σπουδαίο τένις στο εναρκτήριο σετ, έφτασε εύκολα στο 6-3 σε 31 λεπτά, πετυχαίνοντας δύο breaks στο σερβίς του Βαβρίνκα έχοντας μόλις 6 αβίαστα λάθη και 8 winners έναντι 8 και 5 αντίστοιχα του Σταν.


Στο 2ο σετ ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, αντιμετώπισε με περισσότερη χαλαρότητα απ'ότι θα έπρεπε τον συμπατριώτη του (είχε 16 λάθη) και παραλίγο να το πληρώσει με την απώλεια του πρώτου του σετ στο τουρνουά. Ο Βαβρίνκα ξεκίνησε με break στο 1ο game, όμως δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα με τον Φέντερερ να "απαντάει" στο 8ο game (4-4) και να πέρνει τελικά το σετ στη διαδικασία του tie break με 7-5, κάνοντας το καθοριστικό mini break στον 11ο πόντο (6-5).
Η αντίδραση του Βαβρίνκα για την απώλεια του 2ου σετ, ήταν το σπάσιμο (με μανία) της ρακέτας του και κάπου εκεί τελείωσαν και τα όποια όνειρα είχε ο 24χρονος κόντρα στον Νο1 τενίστα της ATP.

Το 3ο σετ ήταν τυπικής διαδικασίας με τον Φέντερερ να παρουσιάζεται σοβαρός και πειθαρχημένος, χωρίς λάθη (μόλις 5), κάνοντας το 6-2 σε 27 λεπτά με δύο breaks, χωρίς να απειληθεί στο ελάχιστο το σερβίς του.
Πλέον ο Ελβετός Βασιλιάς βρίσκεται μια νίκη μακριά απ'τον επίσης μεγάλο του στόχο, πέραν της κατάκτησης του τίτλου, που δεν είναι άλλος απ΄την κατάρριψη του ρεκόρ παραμονής στο Νο1 του κόσμου. Ο Πιτ Σάμπρας βρέθηκε στην κορυφή της ATP για 286 συνολικά εβδομάδες και σε περίπτωση που ο Φέντερερ προκριθει στα ημιτελικά του Παρισιού, θα έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο1 της κατάταξης και μετά τις 14 Ιουνίου όπου θα συμπληρώσει 287 εβδομάδες. Ο Φέντερερ ήδη κατέχει το ρεκόρ συνεχόμενων εβδομάδων στο Νο1 που ειναι 236.

Aυτή ήταν η 701η νίκη του Φέντερερ στο tour και θέλει άλλες 12 για να ισοφαρίσει τον Μπιορν Μποργκ στην 9η θέση της σχετικής λίστας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger