Αρκούσε μία στιγμή ανοησίας ώστε το βαρετό GP της Κωνσταντινούπολης να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, ίσως κομβικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, με τον Lewis Hamilton να αναδεικνύεται νικητής, τον Mark Webber χαμένος και ο Sebastian Vettel... κατηγορούμενος!

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull στον 40ό γύρο του αγώνα προσπάθησε να προσπεράσει τον Αυστραλό ομόσταυλό του και "συγκάτοικο" στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, αλλά τον χτύπησε, με συνέπεια ο ίδιος να εγκαταλείψει και ο Webber να υποχωρήσει στην τρίτη θέση. Ο Hamilton άδραξε τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε στον αγώνα και ο Jenson Button ακολούθησε τερματίζοντας δεύτερος.

Η εκκίνηση προμήνυε έναν σπουδαίο αγώνα, αφού ο Vettel προσπέρασε τον Hamilton στη δεύτερη θέση και ο Michael Schumacher τον Button στην τέταρτη θέση. Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, όμως, η τάξη είχε αποκατασταθεί και οι δύο Red Bull με τις δύο McLaren άρχισαν να ξεμακραίνουν. Ο Hamilton επιχειρούσε κάθε τόσο να φτάσει τον πρωτοπόρο Αυστραλό ασκώντας ψυχολογική πίεση, η οποία, όμως, δεν είχε κάποια επίπτωση.

Αυτό που έδειξε να κρίνει τον αγώνα ήταν το πρώτο pit stop, στο οποίο μπήκαν ταυτόχρονα οι δύο οδηγοί, αλλά οι μηχανικοί της McLaren ολιγώρησαν, με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία προσπεράσματος. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βρετανός βγήκε πίσω από τον Vettel και η πρώτη θέση πλέον έδειχνε ουτοπία, με την Red Bull να ετοιμάζεται για ακόμα ένα 1-2.

Η βροχή που αναμενόταν στα μέσα του αγώνα δεν ήταν ικανή να αλλάξει τα δεδομένα. Από τη στιγμή που ούτε η... θεϊκή παρέμβαση θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση για την McLaren, ανέλαβε δράση ο Vettel. Ο Γερμανός πιλότος έκλεινε την "ψαλίδα" από τον Webber και όντας συνεχώς ταχύτερος από τον ομόσταυλό του, στον 40ό γύρο επιχείρησε να τον προσπεράσει. Χωρίς να έχει ολοκληρώσει την προσπάθειά του και με τον Webber να κρατά σταθερά τη γραμμή του, ο Vettel έκοψε αριστερά και έπεσε πάνω στο μονοθέσιο του Αυστραλού. Αμφότεροι βγήκαν εκτός πίστας, αλλά μόνο ο Webber κατάφερε να συνεχίσει, από την τρίτη θέση πλέον.

Στον 49ο γύρο ο Button προσπάθησε να... μιμηθεί τον Vettel και προσπέρασε τον πρωτοπόρο πλέον Hamilton, ο οποίος, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Διατηρώντας το slipstream, κατάφερε να ανακτήσει την πρωτιά με εντυπωσιακό τρόπο και αυτή ήταν η τελευταία ένταση του αγώνα, που βρήκε νικητή τον Hamilton και την McLaren να προσπερνά την Red Bull στην κατάταξη των κατασκευαστών.

 Το περιστατικό μεταξύ Vettel-Webber


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger