O απίστευτος Γιούργκεν Μέλτζερ, επέστρεψε από το 0-2 στα σετς και παίζοντας εξαιρετικό τένις, νίκησε με 3-2 σετ τον "αυτόχειρα" Νόβακ Τζόκοβιτς, παίρνοντας επική πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros όπου θα αντιμετωπίσει τον Βασιλιά του χώματος, Ναδάλ που προηγουμένως είχε νικήσει με 3-0 σετ τον Αλμάγκρο.

Ακόμη μια βόμβα έσκασε στους προημιτελικούς του Roland Garros με τον Γιούργκεν Μέλτζερ να αφήνει άφωνη ολόκληρη την τενιστική κοινότητα με την μεγαλειώδη ανατροπή κόντρα στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 29χρονος Αυστριακός, Νο26 στον κόσμο, στον πρώτο προημιτελικό Grand Slam της καριέρας του, έπαιξε το τένις της ζωής του και μετά από 4 ώρες και 15 λεπτά συγκλονιστικού τένις, θριάμβευσε επί του Σέρβου με 3-6, 2-6, 6-2, 7-6(3), 6-4 εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Ο αγώνας ήταν ίσως ο καλύτερος της φετινής διοργάνωσης με τους δύο τενίστες να παίζουν σπουδαίο τένις ενώ τα τελευταία games του καθοριστικού σετ "έσπασαν", στην κυριολεξία, καρδιές στο Suzanne Lenglen με τον Μέλτζερ να πετυχαίνει το χρυσό break στο 9ο game, έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη!

Στο τελευταίο game έγιναν πράγματα και θάματα με τον αριστερόχειρα Αυστριακό να σώζει δύο break points του Τζόκοβιτς και τον Σέρβο να "σβήνει" δύο match points του Μέλτζερ πριν αυτός επωφεληθεί από το 62ο αβίαστο λάθος του Νόλε στο ματς, παίρνοντας μια απίθανη πρόκριση την οποία θα θυμάται για όλη του τη ζωή.

Κι όμως... το ξεκίνημα του αγώνα ήταν τελείως διαφορετικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κυριαρχεί απόλυτα του αντιπάλου του, κατακτώντας εύκολα τα δύο πρώτα σετ στα οποία είχε μόλις 13 αβίαστα λάθη πετυχαίνοντας τρία breaks, έναντι κανενός του Μέλτζερ.

Στο 3ο σετ, ο Αυστριακός χωρίς να έχει να χάσει τίποτα, έπαιξε σπουδαίο τένις και με 6-2, έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή που ακόμα και σε εκείνο το σημείο, έμοιαζε με όνειρο απατηλό.

Το 4ο σετ κρίθηκε στο tie break όπου ο Μέλτζερ έπιασε επίσης σπουδαία απόδοση και χωρίς να αφησει περιθώρια αντίδρασης στον "Τζόκερ", έκανε το 7-3. Το απατηλό όνειρο είχε πάρει πλέον σάρκα και οστά με τον σπουδαίο Αυστριακό να πιστεύει ότι μπορέι να φτάσει μέχρι το τέλος...

Έτσι κι έγινε... Ο Μέλτζερ μπήκε πολύ δυνατά και στο καθοριστικό σετ πιέζοντας αφόρητα τον Τζόκοβιτς ο οποίος έσωνε το ένα break point μετά το άλλος. Ο Σέρβος είχε κι αυτός τις ευκαιρίες του στο σετ, χωρίς να τις εκμεταλλευτεί και ο Αυστριακός πέτυχε το πολυπόθητο break στο 9ο game, παίρνοντας τις μπάλες για να σερβίρει προς τους... "4"!

Το τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, game τα είχε όλα... Δύο break points, δύο match points, ενστάσεις, ένταση, πάθος, νευρικότητα και πολύ άγχος ειδικά από τη μεριά του Μέλτζερ ο οποίος στο πρώτο του match point έκανε ένα λάθος βγαλμένο από... junior.

Τελικά ο Αυστριακός διατήρησε το momentum και έφτασε στην τεράστια νίκη και σαν επιβράβευση θα έχει την ευκαιρία να παίξει κόντρα στον κορυφαίο χωμάτινο τενίστα όλων των εποχών και τέσσερις συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητή στο Παρίσι (2005-08), Ράφαελ Ναδάλ σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα τένις στον κόσμο... το Philippe Chatrier!

Ο συγκεκριμένος ημιτελικός, όπως και αυτός των Σόντερλινγκ-Μπέρντιχ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger