Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του Roland Garros Ράφαελ Ναδάλ και ο μοναδικός τενίστας που τον έχει νικήσει στο Παρίσι, Ρόμπιν Σόντερλινγκ αντιμετωπίζουν σήμερα τους πρωτάρηδες σε ημιτελική φάση Grand Slam αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνους, Γιούργκεν Μέλτζερ και Τόμας Μπέρντιχ αντίστοιχα με φόντο... τον μεγάλο τελικό!

Ο Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει τον 29χρονο Αυστριακό, Νο27 στον κόσμο, Γιούργκεν Μέλτζερ κόντρα στον οποίον έχει ρεκόρ 2-0 νίκες, στο δεύτερο προγραμματισμένο ημιτελικό (16:00GR-Eurosport, ET1, Sport+) στο Philippe Chatrier. Ο 24χρονος Ισπανός έχει χάσει μόλις 4 games στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Μέλτζερ, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά στο Πεκίνο το 2008 και πέρυσι στο χωμάτινο Masters της Μαδρίτης.

Ο Ράφα ο οποίος την Πέμπτη γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του, αυτή τη στιγμή έχει το μεγαλύτερο αήττητο ρεκόρ της χρονιάς, έχοντας σημειώσει 20 συνεχόμενες νίκες από τα μέσα του Απρίλη. Έχει χάσει μόλις 2 σετ σε 20 αγώνες ενώ στο Παρίσι δεν έχει βρεθεί ακόμη αντίπαλος για να του πάρει σετ, έχοντας νικήσει μεταξύ άλλων το Νο28 Λέιτον Χιούιτ, το Νο24 Τόμας Μπελούτσι και το Νο19, Νίκολας Αλμάγκρο. Οι δύο προηγούμενες χρονιές που ο Ναδάλ δεν είχε χάσει σετ μέχρι τα ημιτελικά ήταν το 2007 και το 2008 όταν κατέκτησε και τον τίτλο.

Ο αριστερόχειρας άσος θα προσπαθήσει να φτάσει στον 9ο τελικό του σε Grand Slam (6-2 το ρεκόρ του) και τον 5ο του στο Γαλλικό Όπεν, έχοντας κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενες χρονιές το κύπελλο στο Παρίσι. Πέρυσι αποκλείστηκε στον 4ο γύρο απ'τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, στη μοναδική του ήττα από το 2005 όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών. Σε περίπτωση που ο Ναδάλ κατακτήσει τον τίτλο την Κυριακή, θα συμπληρώσει το "clay court Slam", τα τρία χωμάτινα Masters και το Roland Garros ενώ θα επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από σχεδόν έναν χρόνο.

Την ώρα που ο Ναδάλ θα συμμετάσχει στον 11ο ημιτελικό του στα 16 προηγούμενα Grand Slams, ο αντίπαλός του θα πάρει το φάπτισμα του πυρρός στα ημιτελικά Major διοργάνωσης. Ο επίσης αριστερόχειρας Γιούργκεν Μέλτζερ πραγματοποιεί μια τρελή κούρσα στη Γαλλική πρωτεύουσα ενώ στα 31 Grand Slam που είχε πάρει μέρος πριν το Roland Garros, ποτέ δεν είχε καταφέρει να περάσει τον 3ο γύρο. Στην πορεία του στο Παρίσι ο Αυστριακός νίκησε τον δεύτερο πιο φορμαρισμένο τενίστα στο χώμα, Νταβίντ Φερέρ ενώ στα προημιτελικά πέτυχε μια επική ανατροπή κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο πρώτος σημερινός ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 14:00GR (Eurosport, ET1, Sport+) και είναι ανάμεσα σε δύο τενίστες με παρόμοια τενιστικά χαρακτηριστικά. Ρόμπιν Σόντερλινγκ και Τόμας Μπέρντιχ βρίσκονται ίσως στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας τους και τα μπαλάκια... "αναστενάζουν" κάθε φορά που οι δυο τους βρίσκονται μέσα στο court.

Ο πιο έμπειρος Σόντερλινγκ προηγείται με 5-3 στις νίκες, όμως ο Τσέχος έχει φύγει νικητής από την τελευταία τους αναμέτρησης, τον περασμένο Απρίλιο στα ημιτελικά του Sony Ericsson Open στο Μαϊάμι (στο χώμα το σκορ έιναι 1-1).

Ο 25χρονος Σουηδός, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, προέρχεται από την τεράστια νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά ενώ ο Μπέρντιχ, Νο17 στον κόσμο, νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τενίστες όπως ο Τζον Ίσνερ, ο Άντι Μάρει και ο Μίκχαηλ Γιούσνι.

Αν ο Σόντερλινγκ περάσει στον τελικό θα ανέβει στο Νο6 της ATP και στο Νο4 αν κατακτήσει τον τίτλο στο Παρίσι.

Παρασκευή 04/06: Ημιτελικά Roland Garros

14:00GR 5-Soderling (Sweden) vs 15-Berdych (Cz.Republic)
16:00GR 2-Nadal (Spain) vs 22-Meltzer (Austria)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger