Πολλές φορές έχετε την αίσθηση ότι τα παιδιά σας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Τη μια στιγμή κάνουν τα πρώτα τους βήματα και την άλλη ετοιμάζονται για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Καθώς όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα, η αποτύπωση όλων των πολύτιμων μικρών στιγμών με τη φωτογραφική μηχανή μπορεί να είναι ένας τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τις αναμνήσεις σας για μια ζωή.

Ωστόσο, η φωτογράφηση βρεφών και παιδιών μπορεί να είναι δύσκολη και συχνά, μια μοναδική ευκαιρία για φωτογράφηση μπορεί να καταλήξει σε παιδικά πείσματα. Η Nikon, σε συνεργασία με τους βραβευμένους φωτογράφους βρεφών και παιδιών, τη Faye και τον Trevor Yerbury, παρέχει συμβουλές για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κάθε φορά που φωτογραφίζετε τα παιδιά σας.

Δημιουργία κλίματος ηρεμίας

Πριν ακόμη ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι ήρεμο και άνετο. Ο Trevor συμβουλεύει να μην προκαλείτε ενθουσιασμό και δημιουργείτε υψηλές προσδοκίες στο παιδί λέγοντάς του ότι θα φωτογραφηθεί, αλλά να του μιλάτε ήρεμα και αργά.

Σε ιδανικές συνθήκες, πρέπει να φωτογραφίζετε τα παιδιά μόνο όταν είναι σε καλή διάθεση. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε τη φωτογράφηση εάν τα παιδιά δεν αισθάνονται καλά ή είναι κρυωμένα, γιατί δε θα είναι ήρεμα.

Η Faye προσθέτει ότι τα παιδιά πρέπει να διασκεδάζουν όταν φωτογραφίζονται, συνεπώς φροντίστε να έχετε άφθονο χρόνο και ατελείωτη υπομονή. Δείξτε τους κάποιες φωτογραφίες μέσα από τη φωτογραφική μηχανή ή ακόμα καλύτερα, αφήστε τα να φωτογραφίσουν κι αυτά κάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβουν τι κάνετε και θα τους βοηθήσετε να αισθανθούν ότι κάνουν κι αυτά κάτι δημιουργικό.

Όχι στις «στημένες» φωτογραφίες

Η βασική συμβουλή του Trevor είναι να μην λέτε ποτέ σε ένα παιδί ότι πρέπει να χαμογελάσει καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βγάλετε μια κλασική «στημένη» φωτογραφία. Η συνηθισμένη σας επικοινωνία με το παιδί μπορεί να είναι μια πολύ καλή αφορμή για φωτογράφηση και συχνά το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν το παιδί έχει σκεπτικό, στοχαστικό ύφος.

Να θυμάστε ότι τα παιδιά αντιδρούν δυσάρεστα εάν τους ζητάτε διαρκώς να χαμογελούν, καθώς αυτό δεν είναι κάτι γνώριμο γι’ αυτά.

Στήσιμο του σκηνικού

Εάν φωτογραφίζετε ένα βρέφος σε εσωτερικό χώρο, η Faye συνιστά να βρείτε το σημείο με το καλύτερο φως, και προτείνει απαλό φωτισμό. Η ιδανική τοποθεσία είναι το κρεβάτι σας στρωμένο με λευκά σεντόνια ή το πάτωμα δίπλα σε ένα παράθυρο με απαλό φως.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σεντόνι ή ένα λαδόπανο της βάπτισης ως φόντο για να έχετε ένα ουδέτερο κάδρο και έναν ανακλαστήρα για τη μείωση των σκιών γύρω από το μωρό.

Εάν διαθέτετε την απαραίτητη υπομονή, περιμένετε να αποκοιμηθεί το βρέφος για να βγάλετε όμορφες, γαλήνιες φωτογραφίες. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει μόνο το πρόσωπο του βρέφους. Φωτογραφίστε και άλλα στοιχεία όπως τα χέρια και τα πόδια. Η Faye προσθέτει ότι δεν πρέπει να στέκεστε πάντα όρθιοι και να φωτογραφίζετε τα παιδιά από ψηλά αλλά, μπορείτε να κατεβείτε στο επίπεδό τους και να εστιάσετε πολύ κοντά στο πρόσωπο του παιδιού. Ορισμένες φορές, με αυτόν τον τρόπο αποτυπώνετε μοναδικές, φυσικές εκφράσεις.

Ο Trevor αναφέρει ότι οι εξωτερικοί χώροι, όπως κήποι, παλιές είσοδοι, τοίχοι με επένδυση πέτρας και μεγάλα δέντρα αποτελούν ενδιαφέροντα φόντα για τη φωτογράφηση των παιδιών σας. Προσθέτει επίσης ότι δεν πρέπει να φωτογραφίζετε το καταμεσήμερο μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας γιατί το φως είναι σκληρό και το παιδί θα μισοκλείνει τα μάτια του. Επίσης, αυτήν την ώρα της ημέρας το φως περιέχει μπλε στοιχεία. Λίγες ώρες αργότερα το φως μαλακώνει και το αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι πιο ζεστό.
Και τέλος:

Όταν περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας, δοκιμάστε να πάρετε τη φωτογραφική μηχανή όταν βλέπετε ότι μπορεί να προκύψουν κάποιες όμορφες στιγμές. Μην περιμένετε το παιδί να κάτσει και να σας ποζάρει. Τα παιδιά θέλουν να διασκεδάζουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, ειδικά όταν προσπαθείτε να απαθανατίσετε σκηνές δράσης.

Αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν και διασκεδάστε κι εσείς μαζί τους κρατώντας παράλληλα το δάχτυλο στο κλείστρο, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να απαθανατίσετε τη στιγμή. Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες, η μηχανή είναι ψηφιακή και δεν σας κοστίζει τίποτα.

1 σχόλια:

filoiko είπε...

Ακρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
Σε διαβάζουμε.
Καλό βράδυ από Φιλιππιάδα

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger