Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ έπαιξε το τένις της ζωής του και έβαλε φωτιά στο Roland Garros, στον Ρότζερ Φέντερερ και στη μάχη για το Νο1 της ATP. Ο τρελός... Σουηδός παίζοντας "πολεμικό" τένις, ανάγκασε τον Βασιλιά να υποκλιθεί στα παντοδύναμα forehand του και με 3-1 σετ επί του Ελβετού, έβαλε πλώρη για την κούπα στο Παρίσι!!!

Ούτε ο μεγάλος Ρότζερ Φέντερερ δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο εκπληκτικά δυνατό και επιβλητικό παιχνίδι του Ρόμπιν Σόντερλινγκ. Ο 25χρονος Βίκινγκ πυροβολώντας ασταμάτητα και ανελέητα τον Ελβετό με το άνευ προηγουμένου τιτάνιο forehand και το θανατηφόρο σερβίς του, ανάγκασε τον υπερασπιστή του τίτλου στη Γαλλία σε μια οδυνηρή ήττα η οποία ενδέχεται να έχει τεράστιες συνέπειες για τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών ο οποίος πλέον κινδυνεύει με απώλεια του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εφόσον ο Ράφαελ Ναδάλ στεφθεί πρωταθλητής στο Παρίσι.

Ο Σόντερλινγκ, μετά από 2 ώρες και 30 λεπτά μεγάλης μάχης και δύο διακοπές λόγω της βροχής, νίκησε με 3-6, 6-3, 7-5, 6-4 τον Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παριζιάνικου Grand Slam όπου θα αντιμετωπίσει τον επίσης σε σπουδαία φόρμα, Τόμας Μπέρντιχ που συνέτριψε με 6-3, 6-1, 6-2 τον Μίκχαηλ Γιούσνι στον άλλο προημιτελικό της Τρίτης.

Ήταν η πρώτη νίκη του Σόντερλινγκ επί του Φέντερερ μετά από 12 συνεχόμενες ήττες και η πρώτη φορά, μετά από 23 συνεχόμενους Grand Slam ημιτελικούς, που ο σπουδαίος Ελβετός πρωταθλητής δεν θα δώσει το παρών στους "4" Major διοργάνωσης με τον Σουηδό να βάζει φρένο στην ασύλλυπτη κούρσα του Βασιλιά στα Grand Slams.

Το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό και το ξεκίνημά του δεν προμήνυε με τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Φέντερερ μπήκε με σκοπό να "σκοτώσει" τον αντίπαλό του και τα κατάφερε περίφημα στο εναρκτήριο σετ, παίζοντας total τένις! Ο Ελβετός, όμως, παρουσίασε ένα πολύ κακό πρόσωπο στο 2ο σετ και στην ουσία επέτρεψε στον Σόντερλινγκ να πιστέψει στο... θαύμα!

Ο Σουηδός άρπαξε την ευκαιρία απ'τα μαλιά και παίζοντας εξαιρετικό τένις από τη βασική γραμμή με τόσο δυνατά χτυπήματα που όμοιά τους δεν έχουμε ξαναδεί στα courts, δεν έδειξε κανένα έλεος απέναντι στον παθητικό και πολύ αμυντικό Φέντερερ ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στην baseline και προσπαθούσε μάταια να αποκρούσει τα θανατηφόρα χτυπήματα του Σουηδού πολεμιστή.

Ο Φέντερερ, μάλιστα, είχε ευκαιρία για set point στο 3ο σετ για να πάρει εκείνος προβάδισμα στα σετς, όμως ο Σόντερλινγκ το έσωσε έπειτα από έναν απίστευτο πόντο ενώ ο Ελβετός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε το 2-0 games που είχε στο 4ο σετ, γνωρίζοντας την ήττα η οποία μπορεί να του στοιχίσει το ρεκόρ παραμονής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης που κατέχει ο Πιτ Σάμπρας με 286 εβδομάδες.

Εφόσον ο Ράφαελ Ναδάλ καταφέρει να επιστρέψει στο θρόνο του Παρισιού, τότε ο Ισπανός τη Δευτέρα (7 Ιουνίου) θα είναι το νέο Νο1 του κόσμου με τον Φέντερερ να χρειάζεται μόλις μια εβδομάδα ακόμη για την κατάρριψη του σπουδαίου ρεκόρ του Σάμπρας.

1ο ΣΕΤ

Η εκκίνηση του Ρότζερ Φέντερερ στην αναμέτρηση, ήταν εκπληκτική... Αλάνθαστός (3 μόλις αβίαστα λάθη), εκπληκτικός από τη γραμμή του σερβίς (88% στους κερδισμένους πόντους από το 1ο και 100% από το 2ο σερβίς!), γρήγορος, σοβαρός και με πολλούς winners (16), ο Ελβετός φαινόταν τόσο άνετος και τόσο σίγουρος για τη νίκη που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε.
Από την άλλη ο Σόντερλινγκ μπήκε πολύ αγχωμένα και νευρικά στο Philippe Chatrier, προσπαθώντας να ασκήσει πίεση στον αντίπαλό του, χωρίς κανένα αποτέλεσμα με τις περισσότερες μπάλες του να φεύγουν πλάγια από την sideline και πίσω από τη βασική γραμμή.
Το 6-3 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με 1 break, στο 8ο game (5-3), σε μόλις 32 λεπτά...

2ο ΣΕΤ

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχασε την πρώτη του ευκαιρία για break μόλις στο 1ο game του 2ου σετ και κανείς δεν κατάλαβε πως ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ πέτυχε εκείνος το break στο 2ο game, κάνοντας το 2-0.
Από εκείνο το σημείο η εικόνα του αγώνα άλλαξε δραματικά... Ο κακός Φέντερερ έδωσε δικαίωμα στον Σόντερλινγκ να πιστέψει ότι μπορεί να γυρίσει το ματς και ο Σουηδός, όχι απλά το πίστεψε αλλά το έκανε κιόλας...
Ο Σόντερλινγκ άρχιζε να πιέζει πολύ τον Φέντερερ από τη βασική γραμμή με παντοδύναμα forehands, ενώ τα αβίαστα λάθη του Σουηδού είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο. Ο Ελβετός στο 2ο σετ έβγαλε μόλις 4 καθαρούς winners (είχε και 3 άσους) ενώ τα ποσοστά του στο σερβίς έπεσαν δραματικά (52% ευστοχία και 42% κερδισμένους πόντους από το 2ο σερβίς).
Έτσι ο Σόντερλινγκ χωρίς να απειληθεί το τεράστιο σερβίς του, έκανε το 6-3 σε 34 λεπτά και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του Philippe Chatrier

3ο ΣΕΤ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο 3ο σετ. Ο Φέντερερ ήταν πολύ παθητικός (μόλις 2 καθαρούς winners στο σετ) και ο Σόντερλινγκ άνοιγε το swing του και πυροβολούσε δίχως έλεος (10 winners με 5 άσους).
Παρόλαυτά ο Ελβετός είχε μια χρυσή ευκαιρία για να "κλέψει" το σετ όταν στο 5-4 είχε set point (30/40) το οποίο όμως ο Σόντερλινγκ έσωσε έπειτα από ένα απίστευτο ράλι.
Στο 5-5 30/15 με τον Φέντερερ να σερβίρει, το ματς διακόπηκε για 1 ώρα και 15 λεπτά λόγω μιας δυνατής μπόρας και όπως αποδείχθηκε, η διακοπή λειτούργησε ευεργετικά για τον Σόντερλινγκ καθώς ο Ελβετός με τρία αβίαστα λάθη, ένα εκ των οποίων double fault, δέχθηκε το break και ο Σουηδός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη σερβίροντας επιτυχημένα για το 2-1 στα σετς!

4ο ΣΕΤ

Και πάλι ο Φέντερερ είχε ευκαιρία να βάλει στοπ στη ξέφρενη κούρσα του Σόντερλινγκ, όταν πέτυχε το break στο ξεκίνημα του 4ου σετ κάνοντας το 2-0, όμως ο Σουηδός έκανε το break back, φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσια.
Στο 3-3 το ματς ξανά διακόπηκε για λίγα λεπτά αλλά αυτό δεν πτόησε τον Σόντερλινγκ ο οποίος δυσκόλευε πολύ τα service games του Φέντερερ, έχοντας εκπληκτικές επιστροφές με δύναμη και πολύ βάθος.
Έτσι, το break δεν άργησε να έρθει για τον Ρόμπιν με τον Σουηδό να "σπάει" τον Φέντερερ στο 9ο game (5-4) και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα, φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του την οποία πανηγύρισε με ψυχραιμία.
Η στιγμή που το forehand του Φέντερερ έφυγε πίσω από τη βασική γραμμή, μετά από 2 ώρες και 30 λεπτά, μαζί με το ματς τελείωσε η σπουδαιότερη κούρσα στην ιστορία των Grand Slams, όλων των εποχών.
Η τελευταία φορά που ο Ελβετός είχε χάσει νωρίτερα απ'τα ημιτελικά σε Major διοργάνωση, ήταν το 2004 απ'τον Γκουστάβο Κουέρτεν και πάλι στο Παρίσι. Έκτοτε μετρούσε 23 συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελικά Grand Slam. Ένα ασύλλυπτο νούμερο που θα μείνει για πάντα στην ιστορία καθώς κανένας δεν θα μπορέσει να το ξεπεράσει...

"Ήταν υπέροχο. Όταν ήρθα, πριν δύο εβδομάδες, εδώ ένιωσα μεγάλη άνεση με το μέρος. Σήμερα έπαιξα πολύ πολύ καλά. Δεν γίνεται καλύτερα. Είναι σπουδαίο να παίζεις σε αυτό το court και να παίζεις με το Νο1 του κόσμου. Όλοι όσοι έχουν μείνει στο draw μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Πρέπει να παίξω το καλύτερό μου τένις για να έχω τύχη να κατακτήσω τον τίτλο" είπε στις δηλώσεις του ενός court ο Σόντερλινγκ με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Master Designers

Master Designers
Graphic Design & Web Development Solutions

Samsung Galaxy Note 3 Copy

iPhone 5S Copy Hiphone

iPhone 5 Goophone vs Apple iPhone 5

SΛMSUNG Galaxy S3 copy Unboxing

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''

HiPhone 5 Goophone I5 4.0''
Android smartphone - 179,00€

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''

SΛMSUNG Galaxy S3 i9300 4.8''
Android smartphone - 169,00€

ePad 7" A13 - 1.2Ghz

ePad 7" A13 - 1.2Ghz
Android 4.0 - 84,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€

Apple Earphones Remote + Mic 12,90€
http://lentzco.gr

iPhone 4, 4S parts & Service

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...

Ταξίδι: Ήπειρος - Φιλιππιάδα...
Η πόλη των πελαργών

Our Visitors now

Πρωτοσέλιδα

Blog Archive

Η λίστα ιστολογίων μου

Pathfinder.gr Sports - Σούπερ Λίγκα

Sports - Παράξενα

meteo.gr | Πρόγνωση Καιρού

Ο Καιρός

Οι ταινίες της ημέρας

About Me

Σταυρόπουλος Άκης
Ελευσίνα, Φιλιππιάδα, Greece
Προβολή πλήρους προφίλ
Powered By Blogger